Μια πολύ όμορφη Ελληνική πολυμεσική εφαρμογή με θέμα τους 12 Θεούς του Ολύμπου.
Η πρώτη οθόνη όπως και οι υπόλοιπες εντυπωσιάζουν για τα πολύ όμορφα γραφικά σε στυλ κινουμένων σχεδίων. Εδώ παρουσιάζεται ο Ξεφτέρης, ένα μικρό βιβλίο που βρέθηκε σε ένα δάσος στους πρόποδες του Ολύμπου. Εκεί συνάντησε την Νύμφη Δροσάνθη που έχασε το βιβλίο των 12 θεών του Ολύμπου. Αποφάσισαν μαζί με τον Ξεφτέρη να γράψουν ένα νέο βιβλίο. Πηγαίνουν λοιπόν στον Όλυμπο, να επισκευθούν το παλάτι του κάθε θεού, να ρωτήσουν, να ψάξουν και να καταγράψουν.
Στη δεύτερη οθόνη παρουσιάζεται ο Όλυμπος με τα παλάτια του κάθε θεού. Κάνοντας ΤΑΠ σε κάποιο παλάτι οδηγούμαστε στο εσωτερικό του και συναντάμε τον αντίστοιχο θεό.
Μετά από ένα μικρό διάλογο με τον θεό, κάνοντας ταπ σε αντικείμενα που βρίσκονται στο γύρω χώρο εμφανίζονται πληροφορίες που τα αφορούν και δικαιολογούν την σχέση τους με τον θεό του παλατιού. Αφού τελειώσει η συλλογή αντικειμένων εμφανίζεται μια σελίδα δημιουργίας της τελικής εικόνας του θεού και έπειτα εμφανίζονται συμπυκνωμένες οι πληροφορίες για κάθε αντικείμενο που συλλέχθηκε. Οι πληροφορίες παρέχονται και γραπτά και ηχητικά, όποτε έχουμε στην ουσία πολλαπλή αναπαράσταση γνώσης.
Με αυτή την λογική επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία για κάθε έναν θεό από τους 12 μέχρι να ολοκληρωθεί το βιβλίο.
Όταν ολοκληρωθεί η συλλογή των πληροφοριών μπορούμε να να παίξουμε το παιχνίδι των ερωτήσεων , που αποτελεί στην ουσία μέθοδο αυτοαξιολόγησης με θέμα τους 12 θεούς του Ολύμπου. Όλες οι ερωτήσεις είναι κλειστού τύπου, πολλαπλής επιλογής. Σε κάθε ερώτηση υπάρχει άμεση απόκριση για τη σωστή ή λάθος απάντηση. Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι πρέπει τελικά να απαντήσουμε σωστά για να προχωρήσουμε στην επόμενη, αλλά στην τελική βαθμολογία μετράει μόνο η απάντηση της πρώτης φοράς.
Όλο το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο, γεμάτο χρώματα, έτσι όπως ταιριάζει στα παιδιά του Δημοτικού, που αποτελούν την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνεται.
Πολλές από τις φωνές των χαρακτήρων ανήκουν σε γνωστούς ηθοποιούς, γεγονός που αναβαθμίζει την ποιότητα των διαλόγων αισθητά.
Η εφαρμογή είναι στημένη άρτια και όσον αφορά το εκπαιδευτικό κομμάτι, δίνοντας έμφαση στη λογική της επιβράβευσης.