Free

Το ηλιακό σύστημα σε 3D

Εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας
Σπύρος Σπύρου

Share This

Πώς χρησιμοποιείται: 

  "Το ηλιακό σύστημα σε 3D" είναι μία εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality), η οποία για να λειτουργήσει είναι απαραίτητο το βιβλίο "Το ηλιακό σύστημα σε 3D”. Μπορείτε να το βρείτε στο http://www.livebooks.gr και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία.

  Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή και το βιβλίο θα κάνετε ένα ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να μάθετε χαρακτηριστικά του κάθε πλανήτη όπως και να τον δείτε σε 3D να περιστρέφεται πάνω στη σελίδα! Το συγκεκριμένο βιβλίο χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες της επαυξημένης και της εικονικής πραγματικότητας για να απεικονίσει σε 3D το περιεχόμενό του. Για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες, χρειάζεστε ένα smartphone ή ένα tablet με λειτουργικό iOS  ή Android, που να περιλαμβάνει κάμερα. Αφού μέσω της εφαρμογής ανοίγει η κάμερα και σημαδεύοντας τις σελίδες του βιβλίου γίνεται η διάδραση. 

 

 Επιπρόσθετα, αν σημαδέψετε το εξώφυλλο, μπορείτε να βγείτε φωτογραφία με στολή αστροναύτη! Τέλος, μπορείτε να περιηγηθείτε στον διαστημικό σταθμό της ESA μέσα από πραγματικές φωτογραφίες 360 μοιρών, σαν να ήσασταν εκεί! Αρκεί να σημαδέψετε το εξώφυλλο και να πατήσετε το αντίστοιχο κουμπί.

Συνολική Βαθμολογία:
100%
Διατήρηση Ενδιαφέροντος:
100%
Ανάπτυξη Δεξιοτήτων:
100%
Ποιότητα Περιεχομένου:
100%