Η εφαρμογή αποτελεί ένα εξαιρετικό εικονικό Αστεροσκοπείο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέσα από την εφαρμογή μπορεί κανείς να "δεί" τα βασικά ουράνια σώματα (Πλανήτες, Φεγγάρια, Αστερισμοί,...) και να "περιπλανηθεί" ανάμεσα στους Γαλαξίες και τα Άστρα τους.
Στις ρυθμίσεις δίνεται η δυνατότητα ενεργοποίησης της κατάστασης επαυξημένης πραγματικότητας (AR-Mode) και έτσι απλά κρατώντας το iPad στα χέρια μπορείς να μάθεις από την εφαρμογή για τα αντικείμενα που βλέπεις στον ουρανό (αν είναι νύχτα) ή να προσδιορίσεις το που βρίσκεται στον ουρανό, το ουράνιο σώμα που βλέπεις στην οθόνη του iPad (αν είναι μέρα).
Σημαντική και εύχρηστη είναι η λειτουργία αναζήτησης και εύρεσης (στον ουρανό) των ουρανίων σωμάτων με έμφαση στα σώματα του Ηλιακού μας συστήματος. Επίσης σημαντικό στοιχείο είναι το Ημερολόγιο (Calendar) της εφαρμογής που δίνει πολλές πληροφορίες για σημαντικά αστρικά γεγονότα και σε καθοδηγεί για να τα "παρακολουθήσεις".
Για κάθε ουράνιο σώμα προσφέρονται πληροφορίες και στοιχεία σε πρώτο επίπεδο, ενώ επιπλέον στοιχεία μπορούν να προστεθούν (επί πληρωμή) στην εφαρμογή εμπλουτίζοντας τη βάση πληροφοριών της. Επίσης με τη χρήση της επιλογής αλλαγής τοποθεσίας μπορεί να δει κανείς τον ουρανό από άλλη πόλη από αυτή που βρίσκεται.
Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και των δύο πρώτων τάξεων του Γυμνασίου στα μαθήματα της Γεωγραφίας, από μαθητές της Α' και Β΄Λυκείου στα μαθήματα της Ερευνητικής Εργασίας (Project) και από μαθητές του μαθήματος επιλογής της Β' Λυκείου "Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστημικής".
Εργασίες ατομικού ή/και ομαδοσυνεργατικού τύπου μπορούν να προκύψουν εύκολα και να βοηθήσουν σημαντικά τους μαθητές στη κατανόηση βασικών θεμάτων Αστρονομίας και σε σύνδεση με έναν βιντεοπροβολέα στη τάξη η εφαρμογή έχει πολλά να προσφέρει στην εμπειρία των μαθητών για το διάστημα και τα ουράνια σώματά του.
Η χρήση της τεχνολογίας της επαυξημένης πραγματικότητας μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές στην κατανόηση του δύσκολου ομολογουμένως θέματος που σχετίζεται με τον ουράνιο θόλο και των (σχετικών) κινήσεων των ουρανίων σωμάτων όπως ο Ήλιος, το φεγγάρι, η Γη και οι υπόλοιποι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, γιατί συνδέει -σε πραγματικό χρόνο- τη φυσική πραγματικότητα με τις απαραίτητες πληροφορίες γι' αυτήν.